diumenge, 9 de novembre de 2014

Doma d'en tordo.

En tordo és un pollí de sis mesos provinent del mas la moixa de Llanars, s'ha passat tota la vida a la muntanya del Catllar,  i en dues setmanes de feina ja ens entenem molt be!!
El primer que hem fet és recalcar la "dominància" utilitzant uns exercicis del mega conegut  monty roberts, que consisteix en deixar clar al cavall que tu ets el cap i el fas fora del grup per després deixar-l'hi entrar un altre cop.

El segon pas són els exercicis de pressions de pat parelli, amb aquest exercicis, el cavall cedeix a les nostres pressions per anar endavant, enrere, de costat, acotar el cap, etc.

El tercer pas i quan el cavall ja confia en nosaltres, és ensenyar-lo a estar lligat. I començarem molt progressivament la dessensibilització de totes les parts del cos, sense presses i sense riscos. 
Per començar amb les regnes llargues cal fer uns exercicis de dessensibilització específics. i ja podem començar!!Recordeu la importància de l'expressió corporal i no oblideu els premis en forma de carícies.Això ja gairebé ho tenim, els passos que falten haurem d'esperar que creixi una miqueta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada