dijous, 13 de juny del 2013

Primeres aproximacions.

No es una ciència exacta, i segur que hi ha moltes maneres, nosaltres us expliquem una manera que ens funciona molt be.




Tenim l’avantatge que els pollins acabats de néixer son molt xafarders i n’hi haurà prou amb ajupir-nos per estar a la seva altura i esperar. Paciència, paciència. Quant s’acosti sobretot no ens bellugarem ni un pel, i deixarem que ens enflairi. Si esta tranquil i confiat, amb molta cura i uns moviments molt suaus l’hi rascarem el pit “només un momentet” i retirarem la ma, repetirem la operació fins que estigui ben tranquil.





Un cop aconseguit , ara el que busquem es que el polli trií estar al nostre costat. I per això tenim unes màximes:

Volem evitar “l’afecta fugida” que no en vegi com un depredador, per tant si ell decideix allunyar-se no l’empaitarem mai.
Un bon truc. Després de rascar-l’hi ens retirem un pas enrere i esperem que ell en faci un endavant així potenciem la confiança entre els dos. Fer correctament aquest exercici farà que en el futur quant arribem al camp el cavall ens vingui a veure.

Ens allunyarem del polli i acte seguit ens tornarem apropar.

El cap i sobre tot les orelles son, normalment les parts més sensibles del cavall, per tant no els i tocarem fins que confií plenament en nosaltres.

Busquem que per el polli sigui una experiència agradable, per tant, tacte! normalment no tardarà gaire a apreciar les nostres carícies però cal ser carinyos.







Ara es l’hora de dessensibilitzar tot el cos del polli mitjançant el contacte. Començant per la zona del pit, ara ja hi esta acostumat i per ell es agradable. Anem tirant cap l’esquena i el cul tornant cap el coll, sempre em moviments suaus, ara cap el coll (que no cap) la creu i l’esquena, si veiem que el polli es cansa es millor parar abans que ell s’allunyi i quant tornem a començar sempre començarem per principi ( pit i coll). Deixarem pel final les potes, primer les tocarem suaument i un cop es deixi començarem molt a poc a poc a fer que ens les doni, nomes les hi farem aixecar lleugerament, moltes vegades per pollins tant joves es un problema aguantar l’equilibri!
Cal ser prudents els pollins també tiren coses.
A!! Si un polli mossega mentre el rasquem, no ens vol fer mal simplement ell també ens estar rascant.
Per últim el cap! Es la part més sensible però a l’hora es imprescindible que se’l deixi tocar, sinó serà impossible posar-li les morralles més endavant.
El procediment serà el mateix que la resta del cos però sobre tot no forçar mai, no l’hem de sotmetre a la nostra força a la llarga sempre es contraproduent. un bon truc per poder tocar be les orelles es treballar amb les dues mans. Sempre hi ha una part que els agrada molt i molt per exemple: el naixement de la cua. dons amb una ma rascarem aquí i em l’altre entre les orelles.






 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada