dilluns, 28 d’octubre del 2013

3er concurs comarcal de cavall pirinenc català


Concurs morfològic de cavall pirinenc català 2013 a Llanars.

Acompanyats per un temps de primavera el passat dissabte 26 d'octubre va tenir lloc al camp del toro de Llanars una nova edició del concurs comarcal de cavall pirinenc català.
Uns animals increïbles, amb un nivell molt alt. bons, bons!
Molt contents fent quarts i cinquens en sobranyes, sens dubte la categoria més renyida, amb catorze animals  a quin d'ells més bo! i fent segona i tercera amb parelles (euga i pollí) amb la cuca, la pubilla, la rufa i la lleona, tenint en compte que les dues són primeres cries molt, molt contents!



per acabar un petit apartat d'agraïments:

 no em voldria deixar ningú per això un agraïment genèric a tots aquells i aquelles que d'una manera o d'una altra han fet possible el concurs amb un esment especial al nostre president i ànima de tot aquest muntatge; en Joan moret del mas la illa de Llanars que sense ell no seria possible organitzar el concurs.

per altra banda tots aquells ramaders que han fet l'esforç de portar animals, doncs comporta molta feina.

als jutges, que fan una feina molt complicada i aquest any l'han fet molt i molt bé. amb unes explicacions finals de les puntuacions i de l'estàndard  morfològic que ens  ha servit per aprendre i entendre que complicat és fer de jutge

 a la diputació, sempre al costat dels ramaders d'eugues de muntanya per l'aportació dels premis en metàl·lic  als guanyadors. uns diners que ens han anat molt i molt bé.

als ajuntaments de la vall de Camprodon i molt molt especialment al de Llanars i a  la persona del seu alcalde que ens ha ajudat amb tot el que ens ha calgut. una implicació que altres entitats que presumeixen de potenciar i ajudar  el territori i a la seva gent  i amb molts més recursos n'haurien de prendre nota. i com diem aquí: qui sigui frare que prengui candela.



2 comentaris:

  1. ep! qui es que te que prendre candela? es pot saber? curiositat

    ResponElimina
  2. Segurament, n'hi hauria més d'un, però a nivell d'exemple i potser un dels mes flagrants son els 150e del consell comarcal del Ripollès, es el suport que el consell comarcal creu que mereix un esdeveniment que representa 'una cinquantena d'explotacions de TOT EL RIPOLLES i prop d'uns 700 animals. tu mateix!?
    Per mi un fart de riure per no plorar!!

    ResponElimina