dilluns, 23 de juliol del 2012

foc!

Tot el nostre suport els amics de l'alt Empordà afectats pel terrible foc. Ja sabem que en aquest país ens recordem de santa Bàrbara quant trona!!! espero que aquest incendi ens faci refleccionar a tots plegats i sobretot als que tenen poder de decidir, de l’importància que tenen els pagesos, els agricultors i de tota la gent que treballa la terra, sens dubte els millors aliats que tenim contra el foc són els camps, les pastures, els sembrats, etc... i per tant els hem d'ajudar, i estar clar que en això hi ha persones que ja sigui per el càrrec o les responsabilitats que tenen poden fer més que nosaltres! és hora de començar actuar amb sentit comú. De vegades penso que no estem a l'altura de l’increïble país que tenim.

dimecres, 18 de juliol del 2012

fent de traginer

Dia complert a la muntanya de coma de vaca.
Amb la cuca arribem a llocs on ni cotxes ni motos poden arribar. Pujem amb cotxe per la pista de Tregurà fins a la rivera de font lletera, on hem començat a caminar a les vuit del matí carregats amb set paquets d'estaques pujant fins el collet de tres pics a 2396 m.
Baixem per mantinell fins al refugi de coma de vaca on parem a esmorzar, tornem a carregar la cuca però ara amb tres paquets més 140kg sense comptar el bast!!! pujem per sobre els cingles del racó i per sobre la coma de l'euga per algun pas molt delicat fins els 2550m. Seguim la carena i anem rapartint les estaques fins a les vistes de malinfern a 2649m on deixem l'últim paquet d'estaques per poder tancar la muntanya.
Baixem pel clot de l'ós i pels plans de l'aiguardent fins a tornar al refugi de coma de vaca a 1995m. on dinem i la cuca disfruta d'un marescut descans. Després de dinar carraguem 100kg de sal i pujem per coma de vaca per una pujada molt més suau on donem la salt a les vacas i ens disposem a caminar un parell d'hores més sense pes per tornar a casa, són les vuit del vespre!.
<
Una nova experiència per mi i per la cuca que com sempre es va portar perfecte, tot i tenint més de trescentes vaques al darrera!!!!