dimecres, 21 de novembre del 2012

Les parelles (femelles amb polli).

La categoria de parelles, així es com s’anomena la categoria que inclou les eugues que crien i el seu polli. En aquesta categoria es jutgen les qualitats de la mare i la del polli en un 50% o potser un 60/40 això sempre dependrà una mica del jutge. A més cal tenir en compte que l’euga torni a estar prenyada i totes les altres qualitats maternes d’aquest animal, inclòs si hi ha altres fills d’aquesta euga fent bons resultats en concurs.



Si be es veritat que les eugues quant crien no tenen un aspecte físic tan espectacular com els terçons/es o els sementals i més si tenim en compte l’estiu tant complicat que ens em trobat en la majoria de muntanyes, no em d’oblidar que aquest animals estan criant tot l’any. uns 8 o 10 dies després de portar el mon un polli que mamarà de la mare més de 6 mesos, entren en cel i queden prenyades per pollinar al cap de onze mesos i així durant tota la vida!



Les ripolleses a la pista:


En Joan moret del mas la illa amb un sistema de presentació que permetia observa perfectament el polli i que va causa furor. Molt be Joan!!!!

les tres primeres:


PARELLA (FEMELLA AMB POLTRE DEL 2012).
1R GUILLERMINA de JOAN MORET (RIPOLLÈS)
2N BOMBA de CARLES GRAU (CERDANYA)
3R LAMBADA 30 de GLOPS ESTAMARIU (ALT URGELL)


En Joan més content que gos amb dues cues!!!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada