dilluns, 1 d’octubre de 2012

OCTUBRE

Dites populars:

Pluja d'octubre, ni una gota perduda.
Si a l'octubre plou el rovelló es mou.
A l'octubre la llana creix i el fred neix.

Feines als camps i els horts:

Sebrar cultius captadors de nitrogen com la colza, la civada, el raigras. aquest cultius evitaran la perdua de nitrats de sòl durant les pluges de tardor-hivern, a finals de febrer s'enterrarà per preperar la sembra de l'altre tempurada.
sembrarem les últimes escaroles, trasplantarem els bròquils.

bestiar:

Mes de fires i concursos.
Preperació de les quadres, si cal, avans d'entrar el bestiar.




La vida quatidiana:

Rovellons comfitats:
Ingredients per a 4 persones:

• 1 kg de rovellons “botó” frescos
• 1/2 l d’oli d’oliva
• 1/2 l de vinagre
• 3 fulles de llorer
• 1 cabeça d’alls
• 1 ramet de farigola
• pebre negre en gra i sal
Preparació:
Poseu en una olla l’oli, el vinagre, les fulles de llorer, els alls, el pebre, la farigola i la sal. Deixeu-ho bullir suaument durant uns 10 minuts a fi de perfumar l’oli. Afegiu els rovellons. Deixeu-los coure uns 5 minuts. Col•loqueu-ho tot en un pot de vidre, procurant que l’oli cobreixi ben bé els rovellons, i tapeu-ho amb una tanca hermètica. Per conservar els bolets durant un temps llarg, feu-ho al bany maria. Col•loqueu el pot de vidre en una cassola amb aigua freda i amb un drap de cuina al fons de la cassola per evitar que el vidre es trenqui. Deixeu-ho bullir uns 20 minuts. Podeu conservar els pots de rovellons durant un any fora de la nevera..


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada