dimarts, 28 de gener del 2014

Tracció animal i biomassa.


Preparem amb la Cuca aquest pins destinats a fer estella per biomassa.






No tot serà treballar! un bon foc unes torrades amb arrengades i un traguinyol de vi, salut!




I un merescut descans per la cuca.







dimarts, 14 de gener del 2014

Primers polls de flors d'ametller.


Ja tenim aquí les dues primeres nierades de polls de flors, una de blancs i negres i una d'aperduats. això promet!


Ja tenim mula.


Després de buscar i remenar per mig Pirineu ja ens em decidit!
La pepa es una bonica mula de divuit mesos, filla d'euga perxerona i ruc català.

El non de pepa ve d'una mítica mula que tenia el meu avi. jo no me'n recordo, però pel que e sentit explicar era un animal únic. més endavant us explicaré alguna anècdota.


Ara ve la feina dura, però divertida, tot el proses de la doma fins el moment de poder treballar al cent per cent.
Començarem amb la cabassada, unes estones curtes lligada, que doni peus i mans , que segueixi la corda i així anar fent de mica en mica. es el primer cop que domo una mula i ja veurem fins on es cert el refrany: més tossut que una mula!

diumenge, 12 de gener del 2014

Els tonis a Taradell


La festa


A l'arxiu parroquial de Taradell hi consten dades de la celebració d eles festes en honor de Sant Antoni Abat des de 1780. Des dels inicis del segle XX fins el 1982,la festa dels Tonis s'organitzava a través d el'Associació de Sant Antoni Abat.El 1982 es va constituir l'actual Comissió de festes de Sant Antoni Abat i es va començar a organitzar la festa dels Tonis sense dependre de la parròquia. Des de llavors les festes dels Tonis de Taradell s'han celebrat de manera ininterrompuda durant el cap d esetmana anterior al dia de Sant Antoni Abat ( 17 de gener), amb la única excepció de l'any 2002. La comissió ha dut a terme una important recuperació i restauració de carros i carruatges així com selles i guarniments i han aconseguit una important col·lecció.
El Passant dels tres tombs és l'acte central de les festes dels Tonis de Taradell.En té constància que des de 1949 s'ha realitzat sempre. El dia del passant dels tres tombs la missa del diumenge està dedicada a Sant Antoni Abat i es canten els goigs de Sant Antoni a càrrec del cor parroquial. El dissabte abans del passant dels tres tombs es fa el repic de campanes anunciant la festa.